Miodownik Wielkanocny
Składniki:
- mąka [50 dag]
- cukier puder [15 dag]
- margaryna [8 dag]
- soda oczyszczona [1 łyżka]
- miód [3 łyżki]
- jajka [2 szt.]
- śmietana [4 łyżki]
- mleko [2 szklanki]
- kasza manna [4 łyżki]
- masło [1 kostka]
- cukier puder [20 dag]
- aromat waniliowy do ciast
Przygotowanie:
Miękką margarynę rozetrzeć z cukrem,dodać śmietanę, jaja , miód, i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto-podzielić na trzy części- i osobno upiec jednakowe placki ( najlepiej dzień wcześniej )-180 stopni -około 25 min.
Na mleku ugotować kaszę, i ostudzić.Masło utrzeć z cukrem a następnie po łyżce dodawać ostudzoną kaszkę i aromat waniliowy i całość utrzeć na jednolitą masę. Przekładamy masą placki część masy zostawiamy na górę i dekorujemy w dowolny sposób .
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: crepes Suzette
Komentarze