Cytrynowa babka wielkanocna
autor: 75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c,
kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano:
2011-04-22
Składniki:
- cytryna
- jajka
- mÄ…ka ziemniaczana [5 dag]
- proszek do pieczenia [1 łyżka]
- mąka pszenna (margaryny, cukru pudru - tyle ile ważą jajka)
Przygotowanie:
Margarynę rozetrzeć. Dodawać cukier i żółtka stale ucierając. Proszek do pieczenia zmieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną i dodać.
Zetrzeć skórkę z cytryny, potem obrać białą cześć i resztę zetrzeć, na końcu wymieszać ciasto z pianą. Piec godzinę w temperaturze 170 stopni.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kukurydzą
Komentarze