Karpatka
Składniki:
- mąka pszenna [0.5 szklanki]
- margaryna [0.5 kostki]
- jajka [5 ]
- proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
- masło [0.333 kostki]
- cukier puder [0.5 szklanki]
- budyń [0.5 op.]
- woda [0.5 szklanki]
Przygotowanie:
Zagotować wodę z margaryną po trochu dosypując mąkę, energicznie mieszając gotować 5 min. Odstawić do wystygnięcia, wbijać jajka i ucierać. Podzielić na dwie części w kształcie placków piec 45min.
Wykonanie masy:
Masło rozetrzeć z cukrem pudrem. Ugotować budyń i po ostygnięciu wymieszać z masą maślaną. Przełożyć placki i posypać je cukrem pudrem.
Smacznego:):)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z rukolą, gorgonzolą i gruszkami
Komentarze
Ciasto z pół szklanki mąki i pół margaryny tylko? Masa z 1/3 kostki masła i połową budynku? Takie mikro ilości naprawdę? Co to za blacha??