Puszysta Baba Ajerkoniakowa
Składniki:
- mąka [2 szklanki]
- jajka [5 szt.]
- cukier [1 szklanka]
- cukier waniliowy [1 op.]
- olej [0.75 szklanki]
- ajerkoniak [1 szklanka]
- proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
- POLEWA
Przygotowanie:
Zoltka utrzec z cukrem na puszysta mase. Powoli dodawac make, proszek do pieczenia, olej. Na koncu dodac ajerkoniak i wymieszac mikserem. Nastepnie dodac ubite bialka i wymieszac lyzka.
Przelozyc do formy do baby wysmarowanej maslem i opruszonej maka.
Piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przestygnieta babe udekorowac polewa (ja dalam cytrynowa) i posypac perelkami.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: cytrynowa zapiekanka
Komentarze