Kolorowe babeczki z czekoladą w środku
Składniki:
- jajka [2 szt.]
- margaryna [150 g]
- woda [75 ml]
- ciasto do babeczek [1 op.]
- kulki czekoladowe [3 łyżki]
- cukier puder [5 łyżek]
- kuleczki ozdobne [1 op.]
- posypka kolorowa [1 łyżka]
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blasze ustawić 12 papierowych foremek.
Do naczynia wsypać ciasto z opakowania, dodać jajka, rozpuszczoną, schłodzoną margarynę Kasia i wodę, dokładnie wymieszać mikserem, wsypać kulki czekoladowe, równomiernie je rozprowadzić. Ciasto nakładać do foremek po ok. 2 łyżki i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 18 minut, po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Zrobić lukier rozcierając cukier puder z wrzącą wodą, jeśli jest za gęsty zwiększyć ilość wody, polukrować zimne babeczki, posypać kolorowymi, ozdobnymi kuleczkami i posypką.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: ciasteczka owsiane
Komentarze