Pieczone udka dla
Składniki:
- udka kurczaka [4 szt.] (można dać dowolną ilość)
- przyprawa do kurczaka [1 op.]
- czosnek granulowany [1 łyżeczka]
- sól [0.5 łyżeczki]
- pieprz [1 szczypta]
Przygotowanie:
Udka dokładnie opłukać i oczyścić. Przygotować rękaw do pieczenia tak, by wszystkie udka swobodnie w nim leżały i spiąć go z jednej strony klipsem. Udka włożyć do rękawa i wsypać pół łyżeczkę soli, następnie pół torebki przyprawy do kurczaka, potem łyżeczkę czosnku granulowanego i szczyptę pieprzu. (W zależności od ilości udek należy zwiększyć ilość przypraw). Rękaw spiąć z drugiej strony i potrząsnąć nim tak , by przyprawy równomiernie się rozprowadziły. Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce. Piec w temp. 200 st. ok. godzinę.
*Czas przygotowania: bez czasu pieczenia ok. godziny
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: jajka faszerowane
Komentarze
http://kuchenne-nierewolucje.pl/pieczone-udka-kurczaka/