Blok Princessa
Składniki:
- margaryna [1 kostka]
- mleko [1 szklanka]
- cukier [1 szklanka] (kryształ)
- wiórki kokosowe [10 dag]
- mleko w proszku [1 op.]
- wafle [2 ] (tafle andruta)
- herbatniki [2 op.] (duże)
- aromat waniliowy do ciast
Przygotowanie:
Margarynę,cukier, mleko rozpuścić i zagotować (uważać by mleko nam nie uciekło!!) następnie wsypujemy do tego wiórki, mieszamy i zdejmujemy z ognia do całkowitego ostygniecia.
W tym czasie możemy pokruszyć herbatniki:)
Po ostudzeniu tej "masy"wsypujemy stopniowo do niej mleko w proszku (ja zawsze myję łapki i jedną mieszam, wtedy mogę ocenić kiedy masa zaczyna mi tężeć i łatwiej rozbijać mi grudki z mleka;)) następnie wlewam 2-3 krople aromatu i stopniowo wsypuję pokruszone ciastka. Po wymieszaniu całości i uzyskaniu zbitej,sztywnej masy nakładam ją na taflę andruta i dociskam drugą, wystawiam w chłodne miejsce na jakąś godz. tylko dziewczyny nie do lodówki!!!!bo andrut może sie wam zrobić gumowy:)
Mam nadzieję, że przepis się wam spodoba:)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z grillowanych warzyw
Komentarze