Spaghetti z błękitnym lazurem
Składniki:
- spaghetti [2 ] (porcje)
- Sos z lazurem:
- masło [1 łyżka]
- czosnek [1 zÄ…bek] (lub 2)
- śmietana [0.5 szklanki] (30%)
- ser lazur [10 dag]
- pieprz (świeży)
- sól
- cebula [2 szt.] (małe)
- szczypior (świeży, do posypania)
Przygotowanie:
To spaghetti należy do naszych ulubionych. Jest bardzo sycące i aromatyczne, polecam, bo szybciutko się go przygotowuje :)
Spaghetti ugotować al dente.
Masło rozgrzać i poddusić na nim posiekną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wlać śmietanę i zagotować. Dodać rozgnieciony widelcem ser pleśniowy. Mieszac sos, aż zgęstnieje i stanie się kremowy. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: jajka faszerowane
Komentarze