Piknikowa przekąska
autor: coctail,
kategoria: przekąski na zimno, dla diabetyków, kuchnia śródziemnomorska , dodano:
2011-05-27
Składniki:
- ciasto francuskie [1 szt.]
- pieczarki [400 g]
- cebula [2 szt.]
- ser żółty (starty)
- ogórek zielony [1 ] (lub cukinia)
Przygotowanie:
1. Cebulę i pieczarki pokroić i dusić aż do zrumienienia pod przykryciem
2. Ciasto francuskie pokroić na małe prostokąty.
3. Na płaty ciasta ułożyć starty ser, następnie pieczarki z cebulką i na koniec plasterki zielonego ogórka.
4. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez 10 min, aż do zrumienienia.
Przepis: www.bitedelite.com
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: odwracana tarta z pomidorami
Komentarze
http://bitedelite.com/?p=262