Gruszki w cieście francuskim
autor: coctail,
kategoria: przekąski na zimno , dodano:
2011-05-29
Składniki:
- ciasto francuskie [1 op.]
- gruszki [4 szt.]
- kakao [1 szczypta]
- śmietana kremówka [1 op.]
- cukier trzcinowy [1 łyżka]
Przygotowanie:
1. Gruszki obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Każdą z nich ponacinać.
2. W cieście francuskim powycinać dowolne wzorki.
3. Połówki owoców rozłożyć na cieście.
4. Połówki gruszek posypać cynamonem i cukrem.
5. Upiec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.
6. Ubić bitą śmietanę i udekorować nią ciasteczka.
* Zamiast gruszek można użyć dowolnych owoców. Polecam jabłka lub brzoskwinie.
Zdjęcia i przepis pochodzą z mojego bloga
www.bitedelite.com
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tartinki jajeczne
Komentarze
Brawo za pomysł.