Placek na maślance z rabarbarem, truskawkami i kruszonką
autor: klaudens,
kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano:
2011-06-07
Składniki:
- maślanka [1 szklanka]
- cukier [1 szklanka]
- mąka pszenna [2.5 szklanki]
- jajka [3 szt.]
- proszek do pieczenia [2.5 łyżeczki]
- cukier waniliowy [1 op.]
- olej [0.5 szklanki]
- Kruszonka:
- mąka pszenna [20 dag]
- masło [0.5 kostki]
- cukier [20 dag]
- rabarbar [300 g]
- truskawki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować i wylać na dużą, prostokątną blache wyłożoną papierem do pieczenia.
Potem wyłożyć owoce na ciasto, jeśli mrożone to wcześniej rozmrozić i odsączyć wodę.
Składniki na kruszonkę zagnieść i potem wyłożyć na owoce.
Piec ok.40min w 170st.C.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z gruszkami
Komentarze
Wyszło bardzo dobre, wilgotne, maślane w smaku.
Chciałam polecić ciasto, bo jest naprawdę dobre
Pozdrawiam!
Veilla ja tam zawsze lubię takie połączenia
Zawsze jak mieszałam mikserem, to wychodził zakalec, teraz już nie
Przepis GENIALNY. Polecam szczerze.