Arbuzowe orzeźwienie
autor: coctail,
kategoria: napoje bezalkoholowe, dania niskokaloryczne, kuchnia polska , dodano:
2011-06-17
Składniki:
- arbuz [1 szklanka] (obrany, oczyszczony z pestek, schłodzony)
- sok z limonki [2 łyżki] (ewentualnie sok z cytryny)
- woda mineralna [1 szklanka]
- cukier [1 szczypta] (do smaku)
Przygotowanie:
Arbuza dobrze schłodzić. Po wyjęciu z lodówki, obranego arbuza, oczyszczonego z pestek włożyć do blendera.
Zmiksować z wodą i sokiem z limonki (lub cytryny), ewentualnie dosłodzić (ilość cukru zależy od tego, jak słodki jest owoc)
Przelać do szklanek, udekorować listkiem mięty, plastrem limonki lub kawałkiem arbuza.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pieczone jabłka
Komentarze