Cafe Latte
autor: coctail,
kategoria: napoje bezalkoholowe , dodano:
2011-06-18
Składniki:
- mleko [1 szklanka] (zimnego)
- kawa [1 ] (filiżanka espresso)
Przygotowanie:
Kawę zaparzyć w ekspresie ciśnieniowym, jeśli ktoś nie posiada zaparzyć napar z kawy w ekspresie przelewowym, kafetierce lub filterku ręcznym zachowując proporcje 2 łyżeczki kawy na 1 porcję.
Pół szklanki mleka podgrzać (nie gotować) i przelać do szklanki.
Resztę zimnego mleka spienić za pomocą spieniacza do mleka i również przelać do szklanki wypełnionej mlekiem.
Następnie bardzo powoli wlewać napar z kawy i poczekać aż utworzą się 3 warstwy. Można oprószyć cynamonem lub startą czekoladą.
Polecany film:
Dyniowa latte FB
Komentarze
1 szklanka zimnego mleka
filiżanka espresso
Smakowita kawa i plus za zdjęcia.
używam spieniacza do mleka firmy severin.
Kawa ta jest naprawdę wielka i bardzo efektywna - mamy chyba te same kubki a on jest dość spory - 14cm
Zdjęcie z dzisiaj