Roladki z indyka
autor: agnieszka dietetyk,
kategoria: z drobiu , dodano:
2011-06-27
Składniki:
- szpinak [100 g]
- cebula [1 szt.] (mała)
- czosnek [1 ząbek] (mały)
- olej rzepakowy [1 łyżka]
- filet z indyka [150 g] (cienki plaster)
- bulion [0.333 szklanki]
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Szpinak zblanszować we wrzącej osolonej wodzie, przelać zimną wodą i osączyć. Cebulę i czosnek posiekać, lekko podsmażyć i wymieszać z pokrojonym szpinakiem. Doprawić solą i pieprzem. Na przyprawiony kotlet rozłożyć farsz szpinakowy, zwinąć roladę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na patelni (najlepiej beztłuszczowej) ok.4-5min. Następnie dodać bulion i dusić 20-30min. Smaczne i szybkie danie
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: roladki schabowe
Komentarze