Składniki:
- kukurydza konserwowa [1 op.] (mała puszka)
- papryka czerwona [1 główka]
- pomidory suszone [4 szt.]
- sałata pekińska [0.25 główki] (troszkę poszatkowanej sałaty)
- szczypior [3 szczypty] (do posypania)
- jogurt naturalny [4 łyżki]
- sól czosnkowa [1 szczypta]
- łosoś [100 g] (sałatkowy)
Przygotowanie:
Kroimy paprykę i suszone pomidorki drobno, sałatę pekińską szatkujemy, wrzucamy łososia, kukurydzę i wszystko razem mieszamy. Jogurt doprawiamy do smaku solą, czosnkiem lub solą czosnkową, oraz pieprzem. Polewamy sałatkę, posypujemy szczypiorkiem i gotowe. Pycha!!!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: warstwowa sałatka gyros
Komentarze