Makaron kokardki z tuńczykiem i mozarellą
Składniki:
- makaron
- ser mozzarella
- pomidory [2 ]
- czosnek [2 ząbki] (tylko do smażenia)
- olej (do smażenia)
- tuńczyk (w oleju)
- śmietana kremówka [1 op.]
Przygotowanie:
1. Troszkę oleju - rozgnieść na niego 2 ząbki czosnku, podrumienić i wyrzucić.
2. szybko dodać na olej 2 świeże pokrojone pomidory.
3. Osobno: puszkę tuńczyka w oleju razem z olejem wymieszać ze śmietanką 30% i zrobić "maź"
4. Po lekkim przysmażeniu pomidorów dodać do nich tuńczyka i trochę podsmażyć
5. Posypać pokrojoną mozarellą i wymieszać
6. Sosem polać ugotowany makaron kokardki
Polecany film:
Dzień Makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem
Komentarze