Makaron kokardki z tuńczykiem i mozarellą

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2011-07-12
  • Makaron kokardki z tuńczykiem i mozarellą

Składniki:

  • makaron
  • ser mozzarella
  • pomidory [2 ]
  • czosnek [2 ząbki] (tylko do smażenia)
  • olej (do smażenia)
  • tuńczyk (w oleju)
  • śmietana kremówka [1 op.]

Przygotowanie:

1. Troszkę oleju - rozgnieść na niego 2 ząbki czosnku, podrumienić i wyrzucić.
2. szybko dodać na olej 2 świeże pokrojone pomidory.
3. Osobno: puszkę tuńczyka w oleju razem z olejem wymieszać ze śmietanką 30% i zrobić "maź"
4. Po lekkim przysmażeniu pomidorów dodać do nich tuńczyka i trochę podsmażyć
5. Posypać pokrojoną mozarellą i wymieszać
6. Sosem polać ugotowany makaron kokardki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Gotowanie makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka