Makaron z kiełbasą
Składniki:
- makaron [20 dag] (np. świderki)
- cebula biała [2 szt.] (średniej wielkości)
- kiełbasa zwyczajna [1 ] (laska ( dla dwóch osób))
- papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (słodka)
- pieprz (do smaku)
- sól (do smaku)
- oregano [0.5 łyżeczki]
- ser żółty [10 dag]
Przygotowanie:
To danie typowo studenckie ;)
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Kiełbasę kroimy na małe kawałki i podsmażamy razem z posiekaną cebulką.
Ugotowany makaron dodajemy do podsmażonej kiełbasy, doprawiamy papryką, pieprzem, solą i oregano.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy po daniu. Smażymy aż ser się rozpłynie.
Podajemy.
Smacznego!
Polecany film:
Świeżość makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem
Komentarze
zaraz idę to zrobić uwielbiam takie dania z makaronami proste i smaczne
minimum skladnikow a jaki efekt!
lubie szybkie dania z makaronem w roli glownej...mniam