Sałatka z ogórków na zimę
autor: karolciab93,
kategoria: wytrawne przetwory , dodano:
2011-07-26
Składniki:
- ogórek gruntowy [4 kg]
- papryka [2 szt.]
- cebula biała [6 szt.]
- czosnek [3 ząbki]
- cukier [4 szklanki]
- ocet [3 szklanki]
- sól [0.333 szklanki]
- gorczyca [1 łyżeczka]
- kurkuma [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
Do wrzącej zalewy ( cukier, ocet, sól, gorczyca, kurkuma) dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować 4 min. Dodać ogórki ( pokrojone w plasterki wraz z łupką), i gotować kolejne 4 min. Spróbować czy miękkie. Jeśli tak dodać drobno pokrojone ząbki czosnku. Wkładać do słoiczków, pasteryzować 8 min.
Pysznaaa! Smacznego :)
Polecany film:
Tęczowa sałatka warstwowa
Komentarze