Placuszki z cukinii
autor: Ania *,
kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano:
2011-08-26
Składniki:
- placuszki:
- cukinia [2 szt.]
- cebula [1 szt.] (duża)
- jajka [2 szt.]
- mąka [3 łyżki]
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, oliwa do smażenie
- sos:
- jogurt grecki [250 ml]
- 3 ząbki czosnku
- vegeta natur do sałatek (lub inna dowolna przyprawa)
- dodatki do podania:
- mix sałat
- pomidorki koktajlowe
- plasterki ogórka
Przygotowanie:
Placuszki:
1. Cukinie i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Dodać jajka, mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem.
3. Uformować na patelni małe placuszki i smażyć na złoty kolor.
Sos:
Przeciśnięty czosnek wymieszać z jogurtem greckim, doprawić Vegetę Natur
Dodatki:
Placuszki podawać w towarzystwie mixu sałat, pomidorków i plasterków ogórka
Smacznego!
Polecany film:
Kasia Bem - happy jaglanka
Komentarze