Kurczak po meksykańsku
Składniki:
- filet z kurczaka [2 szt.]
- fasola czerwona [1 szt.] (mała puszka)
- kukurydza konserwowa [1 szt.] (puszka)
- papryka czerwona [1 szt.]
- sól
- pieprz
- papryka (przyprawa) (ostra)
- cebula [1 szt.] (mała)
- przecier pomidorowy (mały słoiczek)
Przygotowanie:
Kurczaka podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę, dodać fasolę, kukurydzę, paprykę
Koncentrat rozrobić z mała ilością wody, i solą z pieprzem.. zagotować, rozrobić (pół szkl. wody i 2 łyżki mąki) wlać do sosu, dobrze wymieszać i gotować ok 3 min. Dodać przyprawy ( ja dałam dosyć dużo papryki, ale trzeba próbować żeby nie było za ostre )
Sos dolać do kurczaka i dobrze wymieszać. Smacznego ! ;)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: potrawka z kurczaka
Komentarze
Dziewczyny ananas jak dla mnie to podstawa kurczaka po chińsku lub po hawajsku - tutaj go nie widzę.
Pokusiłabym się o dodanie jeszcze zielonej papryki, żeby ładnie wyglądało kolorystycznie, ale akurat brak jej w mojej lodówce...
Pikantnie polecam