Ziołowy twarożek
autor: Jawa_82,
kategoria: przekąski na zimno , dodano:
2011-09-17
Składniki:
- koperek
- ser biały
- pietruszka
- bazylia
- szczypior
- pieprz
- sól
- śmietana (ew.)
- chleb tostowy (ulubione pieczywo)
Przygotowanie:
Świeże zioła siekamy na drobno. Dodajemy do białego sera, przyprawiamy solą i pieprzem ,i mieszamy ze śmietaną. Powinna powstać taka pasta, podobna do serka almette.
Pastę nakładamy na posmarowane masłem/margaryną pieczywo. Na wierzch możemy położyć różne dodatki, np. plasterek pomidora, lub ogórka świeżego/kwaszonego, rzodkiewkę itp.
Przed podaniem dobrze jest serek schłodzić w lodówce, wtedy będzie jeszcze lepszy :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim
Komentarze