Młoda kapusta Dukana Dukan
autor: moniak85,
kategoria: zupy, dieta dr Dukana (białkowa, protal), kuchnia polska , dodano:
2011-10-13
Składniki:
- pieczarki [5 szt.]
- cebula [1 główka]
- czosnek [2 ząbki]
- sól [1 szczypta]
- pieprz [1 szczypta]
- przyprawa w płynie do zup [1 łyżeczka]
- koncentrat pomidorowy [1 łyżeczka]
- kapusta [0.25 główki] (młoda lub kapusta pekińska)
- udka kurczaka [1 szt.]
- pomidory [2 szt.] (obrane ze skórki)
- por [1 szt.] (biała część)
- przyprawa warzywna [1 szczypta] (ziarenka smaku)
Przygotowanie:
Kapustę i mięso kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy do połowy wodą, solimy, przykrywamy i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy ok. 15min.
Kroimy pieczarki, cebulę, por, czosnek i pomidory (obieramy najpierw ze skóry). Dodajemy wszystko do kapusty, gdy ta trochę zmięknie. Gotujemy dalej na małym ogniu. Doprawiamy do smaku. Gdy pomidory "rozlecą się" a kapusta i cebula będą miękkie - potrawa jest gotowa!
Polecany film:
Dieta bezglutenowa - zobacz, co można jeść
Komentarze