Zapiekanka rybna
autor: bradshaw_carrie,
kategoria: ryby , dodano:
2011-11-03
Składniki:
- koncentrat pomidorowy
- przyprawa do ziemniaków
- pieprz
- ryby słodkowodne [2 ] (filety)
- ziemniaki [5 szt.]
- cebula [2 szt.]
- marchew [3 szt.]
- śmietana kwaśna (18%)
- przyprawa warzywna (wegeta)
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki. Posypujemy wegetą, przyprawą do ziemniaków i pieprzem. Dusimy na patelni do miękkości. Połowę wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego. Rybę smażymy (w mące) i pokrojone kawałki wykładamy na ziemniaki. Marchew trzemy na tarce (duże oczka), cebulę kroimy w plasterki i razem dusimy na patelni. Wykładamy na rybę. Przykrywamy resztą ziemniaków. Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym 1:1 i wylewamy na składniki. Zapiekamy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 160-170 stopni C.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zapiekanka makaronowa ze szpinakiem
Komentarze