Oliwki zawijane w ciasto francuskie
autor: SmacznyKasek,
kategoria: przekąski na zimno , dodano:
2011-11-08
Składniki:
- czarne oliwki [3 szt.]
- ciasto francuskie [0.5 op.]
- masło [1 łyżeczka]
- chili (przyprawa) [1 szczypta]
Przygotowanie:
Ciasto kroimy na paski wielkości ok. 1,5 x 15 cm.
Kładziemy po jednej oliwce na początku każdego paska, tak żeby połowa wystawał poza ciasto i powoli zawijamy tworząc niewielkie stożki. Każdy przekłuwamy wykałaczką, żeby się nie rozleciał.
Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy delikatnie masłem i posypujemy papryczką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na ok. 10-15 minut.
Smacznego!
Więcej zdjęć i przepisów znajdziecie na blogu www.smacznykasek.com
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczny makowiec
Komentarze