Makaron z pietruszkowym pesto i łososiem
autor: SmacznyKasek,
kategoria: makarony , dodano:
2011-11-08
Składniki:
- czosnek [3 ząbki]
- pietruszka [1 szklanka]
- bazylia [1 łyżeczka]
- migdały [2 łyżki]
- oliwa [2 łyżki]
- makaron [1 szklanka] (orkiszowy)
- łosoś [100 g] (wędzony)
- sól [1 szczypta]
- pieprz [1 szczypta]
Przygotowanie:
Do blendera wrzucamy wszystkie składniki na pesto. Miksujemy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, następnie wrzucamy na patelnię i dodajemy pesto. Smażymy przez ok. 5 minut. Gotowy makaron nakładamy na talerz i dodajemy wędzonego łososia. Dekorujemy pietruszką.
Smacznego!
Więcej zdjęć i przepisów znajdziecie na blogu www.smacznykasek.com
Polecany film:
Świeżość makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem
Komentarze