Składniki:
- brokuł [1 op.]
- czosnek [4 ząbki]
- jogurt naturalny [2 op.]
- majonez [2 łyżki]
- sól - płaska łyżeczka
- pieprz
- cytryna
- cukier
- migdały
- ser feta
Przygotowanie:
Brokuł wsadzamy do wrzącej wody na 3-5 minut.delikatnie solimy i dodajemy cukru- gotujemy bez przykrycia wtedy będzie soczyście zielony:)
Sos: jogurt plus majonez plus czosnek, trochę soli, pieprzu, cukru, cytryny do smaku:)
Na suchej patelni prażymy migdały( całą paczkę).
Układamy w misce brokuły, kruszymy na nie fetę, zalewamy sosem czosnkowym, delikatnie mieszamy i posypujemy migdałami:) mniaaam!!!!
Smacznego!!!!
Polecany film:
Elżbieta Żołek - Sałatka gyros
Komentarze