Składniki:
- kapusta pekińska [1 szt.] (średniej wielkości)
- cebula [1 szt.] (duża)
- papryka czerwona [1 szt.]
- kukurydza [1 ] (puszka)
- fasola czerwona [1 ] (puszka)
- przyprawa do kuchni chińskiej [1 op.]
- przyprawa chińska 5 smaków
- kostka rosołowa [2 kostki]
- makaron (chiński, może być zwykły)
- papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (ostra)
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Szatkujemy kapustę, siekamy cebulę, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę odsączamy. Wrzucamy do garnka, zalewamy około litrem wody (tak aby przykryło warzywa) i gotujemy. Po ok. 10 min dodajemy kostkę rosołową. Po nastepnych 10 min dodajemy fix, przyprawę 5 smakow i paprykę ostrą. Gotujemy wszystko do miękkości. Tymczasem przygotowujemy makaron. Gdy warzywa będą miękkie a zupa będzie miała "pełny" aromat doprawiamy do smaku i nakładamy na talerze.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa z kapusty
Komentarze