Polędwiczki wieprzowe
autor: dd1dd,
kategoria: z wieprzowiny , dodano:
2011-12-04
Składniki:
- polędwiczki wieprzowe [500 g]
- ser feta [6 plastrów]
- pomidory suszone [6 szt.]
- szparagi [6 szt.]
- sól
- pieprz
- czosnek [2 ząbki]
- bazylia
- pomidory [1 op.] (z puszki)
Przygotowanie:
Mięso myjemy i suszymy. Dzielimy na 6 części i każdą z nich ubijamy. Solimy i pieprzymy. Na każdym z kotletów układamy plaster sera fety, szparag i suszonego pomidora. Zwijamy w roladki i układamy w brytfance ( dobrze jest jeszcze spiąć wykałaczkami końce).
Pomidory z puszki miksujemy z bazylią i czosnkiem. Zalewamy mięso.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 minut.
Danie dla dwóch osób :)
Wyjdzie 6 roladek.
Polecany film:
Robert Harna - kasza jaglana
Komentarze
Jedyny problem jaki z nimi mam, to uzyskanie dużej płaszczyzny, bo zwykle są małe. Wygodniej się to robi na drobiu albo schabie. Ale to już nie ten smak i nie ta kruchość.
Piątka za smak! Jest genialny!