Cynaomonowe tosty francuskie

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-12-06
  • Cynaomonowe tosty francuskie

Składniki:

  • chleb
  • mleko
  • jajka
  • cukier
  • cynamon
  • olej (lub masło)

Przygotowanie:

Kolejny przepis z cyklu "co zrobić z czerstwym chlebem". Propozycja idealna na słodkie śniadanie.
Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko, cukier i cynamon. Zamaczamy w tym kromki chleba i smażymy, aż będę złociste po obu stronach.
Można podać np. z dżemem, musem jabłkowym, albo bez niczego ;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Makaron z kurczakiem i szpinakiem
  • Mniam: 4
    Szarlotka pod bezową pierzynką
  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym