Piersi kurczaka duszone w zupie cebulowej
autor: marcelka25,
kategoria: z drobiu , dodano:
2011-12-15
Składniki:
- filet z kurczaka [2 szt.]
- zupa cebulowa [1 op.] (francuska, Knorr)
- śmietana kremówka [200 ml] (12% lub 30%)
Przygotowanie:
Surowe filety pokroić na pół w poprzek ------- (tak jakbyśmy chcieli żeby były dwa cieńsze kawałki).Możemy je pokroić jeszcze na pół żeby było więcej. Obtaczamy zupie cebulowej(samym proszku z opakowania) i pozostawiamy na ok 30min do 1 godz.
Po tym czasie piersi wykładamy do żaroodpornego naczynia zalewamy słodką śmietanką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok 30min-60min ale ponieważ każdy ma inny piekarnik po prostu sprawdzamy czy piersi są już gotowe.
Jest to wspaniały sposób na urozmaicenie obiadu.Tak przyrządzone filety najlepiej smakują z kluskami śląskimi oraz z surówkami z kapusty kiszonej i buraczków konserwowych z papryką.
Polecany film:
Poznaj 5 możliwych przyczyn bólu piersi!
Komentarze