Labraks pieczony na święta
Składniki:
- natka pietruszki
- czosnek [3 ząbki]
- pomidorki koktajlowe [20 szt.]
- sól
- pieprz
- olej [8 łyżek]
- labraks [0.6 kg]
Przygotowanie:
Umyć rybę zimną woda i wysuszyć ręcznikami papierowymi. Oczyścić z łusek. Natrzeć solą w środku , włożyć czosnek i 2 gałązki natki. Posolić i popieprzyć z dwóch stron. Skropić olejem. Pomidorki nakłuć i wstawić do mikrofali na około 40 sek (aby straciły trochę soku ).
Ziemniaki obrać i pokroić w małe kawałki, podgotować parę minut w osolonej wodzie. Piekarnik nagrzać (najlepiej góra i dół) do 180°. Wstawić rybę z pomidorami ziemniakami do piekarnika. Piec od 15 do 20 min.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: stir fry z indykiem
Komentarze