Ryba po grecku
Składniki:
- morszczuk [800 g]
- sok z cytryny
- mąka [2 łyżki]
- cebula [3 szt.]
- marchew [3 szt.]
- koncentrat pomidorowy [500 dag]
- sól [1 szczypta]
- pieprz czarny [1 szczypta]
- cukier [1 szczypta]
- olej (do smażenia)
Przygotowanie:
Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy z marchewką. Dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i delikatnie mieszamy. Morszczuka kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące a następnie smażymy na złoty kolor. Rybkę nakładamy na półmisek i przykrywamy warzywami. Ryba po grecku smakuje najlepiej na kolejny dzień. Smacznego !!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa fasolowa
Komentarze