Zrazy z jabłkami - Na Świąteczny obiad
Składniki:
- mąka [1 łyżka]
- cebula [1 szt.]
- majeranek [1 łyżka]
- kotlety schabowe [4 szt.] (bez kości)
- jabłka [1 szt.]
- szynka [50 g] (konserwowa)
- kostka smakowa [1 szt.] (do mięs)
- masło [2 łyżki]
- sól [1 łyżeczka] (i pieprz, do smaku)
Przygotowanie:
Kotlety cienko rozbić, delikatnie rozbić. Jabłko obrać ,pokroić w
kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć
porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami,
oprószyć mąką i smażyć na maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić podlać kostką do mięs rozpuszczoną w 400 ml wrzącej wody. Dusić do miękkości, około 35 minut.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: paprykowy dip do grilla
Komentarze