Blok czekoladowy
autor: IlonaAlbertos,
kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano:
2012-01-03
Składniki:
- margaryna [12.5 dag]
- kakao [3 łyżeczki]
- mleko w proszku [30 dag]
- cukier [0.5 szklanki]
- rodzynki [1 op.]
- herbatniki [2 op.]
- woda [100 ml]
Przygotowanie:
W rondelku lub małym garnku rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy kakao. Mieszankę zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki( można je rozkruszyć przy użyciu blendera) i rodzynki. Masę przekładamy do wyłożonej folią aluminiową keksówki. Wstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: duszony szpinak z ciecierzycą
Komentarze