Pyszne jajeczka faszerowane
autor: moncia25,
kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy, dieta South Beach , dodano:
2012-01-04
Składniki:
- jajka [5 ]
- szczypior [1 pęczek]
- czosnek [3 ząbki]
- papryka czerwona [1 ]
- śmietana [5 łyżek]
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- pieczarki marynowane [1 op.] (mały słoik, solonych lub w naturalnej zalewie)
- czosnek [5 szt.] (pędy młodego czosnku)
Przygotowanie:
Jajka gotujemy, kroimy wzdłuż. żółtka wyjmujemy i ucieramy ze śmietaną (ja dodaję jogurt naturalny aby było dietetycznie;)) na gładką masę, dodajemy pokrojone drobniutko pieczarki, pędy czosnku ( nie koniecznie), i szczypiorek. na końcu przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Powstałą masę nakładamy na białka jaj.
Całość obficie posypujemy drobno pokrojoną natką i drobniutko pokrojoną papryką.
JAJECZKA SĄ NAPRAWDĘ PRZEPYSZNE:) SZCZERZE POLECAM
Polecany film:
Zdrowe przekąski: top 9 według Polki.pl
Komentarze