Składniki:
- czosnek [2 ząbki]
- bakłażan [2 szt.]
- mięso mielone [1 op.] (Samo Dobro)
- cebula czerwona [2 szt.]
- rozmaryn [1 ] (gałązka)
- oregano (gałązek)
- oliwa (do smażenia)
- papryka [2 ] (połówki, kolorowa)
- sól
- pieprz
- papryka (przyprawa)
Przygotowanie:
Bakłażana wydrąż. Miąższ pokrój w kostkę, lekko posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie osącz go na ręcznikach papierowych.
Czosnek posiekaj, cebule i papryki pokrój w średnią kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek, dodaj mięso i smaż kilka minut rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie skawaliło.
Na oddzielnej patelni lekko przesmaż warzywa, oprósz je liskami ziół, dopraw sola, pieprzem i papryką. Mięso połącz warzywami, nadziewaj bakłażany.
Piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku ok 20 min.
Polecany film:
Pomidory faszerowane mięsem mielonym
Komentarze