Tarletki na słono
Składniki:
- ciasto francuskie [1 op.]
- natka pietruszki [1 łyżka]
- pomidory suszone [50 g]
- ser mozzarella [1 szt.]
- jajka [1 szt.]
- mięso mielone [300 g] (Samo Dobro Indykpol)
- śmietana kremówka [50 ml] (30%)
Przygotowanie:
Śmietanę połącz z jajkiem. Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę.
Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę. Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min. Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tort chałwowy
Komentarze