Parówkowe Spagetti
Składniki:
- sos pomidorowy [1 op.] (wg upodobań może być sos pieczarkowy, sos primogusto, ketchup)
- sól [1 łyżeczka] (do poselenia wody)
- parówki [2 szt.] (dobra gatunkowo parówka)
- spaghetti (garstka : surowy makaron spagetii cienki )
Przygotowanie:
Uwielbiam wszystkie parówkowe wariacje, tę jak tylko zobaczyłam na FB, postanowiłam od razu poczynić, wyszło szybkie i wyśmienite danie.
Wszystkim Parówko-żercom Polecam :D
Aga M. dziękuje za fotkę zainspirowała mnie :)(:
Przygotowanie:
Parówkę obrać, pokroić na części ok 1,5 – 2cm. Wbijać przez środek surowy makaron.
Wrzucić na osolony wrzątek, gotować al dente.
Podawać z sosem pomidorowym, grzybowym jak lubicie :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś faszerowany
Komentarze
Piątka z plusem.
Sama potrawa to może nie rarytas, ale moje dzieciaki zajadają to spagetti chętniej niż klasyczne
Ale można zrobić to danie w wersji zdrowej, makaron razowy (ja w ogóle nie czuję różnicy z takim, a zwykłym pszennym), pomidory z puszki w całości miksujemy z przyprawami, świeżymi ziołami, odrobiną czosnku, parówki wybieramy Jedynki lub Jedyneczki, wierzch posypujemy dobrej jakości serem, np. parmezanem.
Ja robiłam z parówek berlinek
Bardzo dobry sposób na szybkie danie