Mix sałat z tuńczykiem, kukurydzą, pomidorem i rumianym pieczywem
Składniki:
- sałata [1 op.] (z woreczka- mix salat lub sałata lodowa, czerwona karbowana, zielona karbowana, radicchio)
- tuńczyk [1 op.] (puszka, w kawałkach)
- sól morska (do smaku)
- pieprz (świeżo zmielony)
- pomidory [2 szt.] (lub 3)
- kukurydza konserwowa [0.5 op.] (puszki)
- oliwa z oliwek
- chleb (bułka )
Przygotowanie:
Sałaty wsypujemy do dużej miski, dodajemy tuńczyka, lekko rozdrobionego widelcem i kukurydzę. Polewamy oliwą z oliwek (ilość dowolna) i mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę, dodajemy do sałaty.
Rumiane Pieczywo: (mogą to być kromki chleba, bułka przekrojona na pół) smażymy na 1 łyżce oliwy z oliwek z jednej strony na średnim ogniu na złoty kolor. Podajemy jeszcze ciepłe razem z sałatką.
Smacznego!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka na sałacie
Komentarze