Ciasto kryzysowe
autor: chogatek,
kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano:
2012-02-09
Składniki:
- mąka [2.25 szklanki]
- cukier [0.5 szklanki]
- oliwa [8 łyżek] (może być olej)
- mleko [1 szklanka] (zwykłe, sojowe, kokosowe lub inne)
- proszek do pieczenia [3 łyżeczki]
- aromat (kilka kropel, zapach według uznania)
- owoce, bakalie (opcjonalnie, według uznania)
Przygotowanie:
Cukier zmieszać z oliwą i mlekiem i stopniowo dodawać mąkę, a na koniec dodać proszek, aromat i pozostałe składniki, które wybraliście
Piec ok. 1 godzinę w 200st. C.
Można polać polewą czekoladową. Dobrze smakuje z dżemem.
Przepis dodałam do biszkoptowych, bo nie ma niestety więcej kategorii a ciasto do żadnej nie pasuje.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką
Komentarze