Leczo
Składniki:
- cukinia [2 szt.]
- pomidory [4 szt.]
- papryka czerwona [2 szt.]
- koncentrat pomidorowy [1 op.] (mały słoiczek)
- kiełbasa [2 ] (laski)
- cebula biała [2 szt.]
- bazylia
- oregano
- papryka (przyprawa) (ostra)
- czosnek [3 ząbki]
- ryż (lub makaron)
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni z oliwą.
Pokroić kiełbasę, dodać do cebuli i podsmażyć.
Z cukinii wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w większa kostkę.
Wrzucić do garnka i dusić by lekko zmiękła.
Następnie dodać pokrojoną paprykę.
Pokroić pomidory i dołożyć do garnka.
Doprawić do smaku przyprawami.
Kiełbasę z cebulką wrzucić do garnka z warzywami.
Wymieszać,a pod koniec gotowania wlać koncentrat.
Ugotować ryż lub makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa ziemniaczana
Komentarze