Bogracz
Składniki:
- szynka wieprzowa [1 kg]
- marchewki [4 szt.]
- pietruszka [2 szt.]
- cebula biała [2 szt.]
- koncentrat pomidorowy [3 łyżeczki]
- olej [2 łyżki]
- mąka [3 łyżki]
- jajka [1 ]
- sól
- pieprz
- przyprawa warzywna
- papryka czerwona
- papryka ostra
Przygotowanie:
Mięso pokroić w paseczki i wrzucić na olej. Lekko opiec, dodać pokrojoną cebulę w kostkę. Marchewkę,pietruszkę pokroić w kostkę-dodać do mięsa i podlać wodą. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić koncentratem pomidorowym,solą, pieprzem,vegetą oraz papryka słodką i ostrą według uznania;
Kluseczki- jajko wymieszać z 3 łyżkami mąki i szczyptą soli.Nakładać łyżeczką na gotującą potrawę.
To oto danie rozgrzeję największego zmarzlucha :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: wołowina po chińsku
Komentarze