Leczo na szybko
Składniki:
- cukinia [1 szt.]
- parówki [5 szt.]
- papryka kolorowa [2 szt.] (po 2 sztuki czerwonej, żółtej i zielonej)
- pomidory [2 szt.]
- cebula [1 szt.]
- sól [1 szczypta]
- pieprz czarny [1 szczypta]
- papryka słodka mielona [1 szczypta]
- koncentrat pomidorowy [2 łyżki]
- tłuszcz (do smaku)
Przygotowanie:
Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Parówki kroimy w
plasterki. Paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Cebulę w piórka. Do
garnka wlewamy troszkę tłuszczu a następnie dodajemy wszystkie
składniki, doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Delikatnie mieszamy i smażymy ok 15 min., a następnie dolewamy ok. 0,5
szklanki wody i dusimy. Gotowe podajemy z natką pietruszki. Smacznego
!!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tort chałwowy
Komentarze
Smaczne. Takie studenckie.