Zupa z serków topionych
autor: matewe,
kategoria: Przepisy na zimę , dodano:
2012-02-24
Składniki:
- woda [2 l]
- kostka rosołowa [1 kostka] (drobiowa)
- marchew [2 szt.]
- por [1 szt.]
- śmietana kwaśna [2 łyżki]
- mąka pszenna [2 łyżki]
- serki topione kremowe [2 op.] (śmietankowe)
- sól
- pieprz czarny (mielony)
- koperek
Przygotowanie:
Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową. Umyte, obrane warzywa (marchew, por) pokroić w plasterki. Dodać do bulionu i gotować około 30 minut.
Serki topione rozrobić z niewielką ilością gorącego bulionu, dodać do całości. Kwaśną śmietanę połączyć z mąką pszenną, zahartować gorącą zupą i również dodać do całości. Chwilę gotować.
Gotową zupę podawać z makaronem i koperkiem.
Jest bardzo lekka, bardzo sycąca i bardzo smaczna!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z budyniem i jabłkami
Komentarze