Sycąca zupa
autor: eluchap,
kategoria: Przepisy na zimę , dodano:
2012-02-28
Składniki:
- wieprzowina [50 dag] (lub mięso wołowe)
- sos słodko-kwaśny [1 szt.] (np. Łowicz)
- kukurydza konserwowa [1 op.] (z czerwoną i zieloną papryką np. Bonduelle)
- fasola czerwona konserwowa [1 op.]
- bulion [1 l] ( mięsnego z kostki 1 kostka bulionu na litr gorącej wody)
- przecier pomidorowy [3 łyżki]
- natka pietruszki [3 łyżki] (posiekanej)
Przygotowanie:
Mięso opłukać, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu. Podsmażone mięso przełożyć do garnka ,wlać bulion i gotować pod przykryciem 15 minut.
Następnie dodać sos słodko-kwaśny Łowicz , przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę z czerwoną i zieloną papryką oraz czerwoną fasolę. Gotować przez 5 minut.
Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś z piekarnika
Komentarze