Naleśniki na słodko
Składniki:
- jajka [3 szt.]
- mąka pszenna [0.5 kg]
- cukier [3 łyżki]
- sól
- olej [1 łyżeczka]
- mleko [1 szklanka]
- woda ((do uzyskanie właściwej konsystencji))
- serek homogenizowany [1 op.] (waniliowy)
- dżem ((u mnie truskawkowy i jagodowy))
Przygotowanie:
Sposób wykonania:
w misce roztrzepujemy jajka z cukrem i solą i mlekiem i oliwą. Dodajemy mąkę. Mieszamy. Ciągle mieszając dodajemy po trochu wodę, aż otrzymamy gładką masę o konsystencji śmietany.
Smażymy dość cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej, suchej, teflonowej patelni.
Na połowie naleśnika rozsmarowujemy serek waniliowy, na drugiej dżem, składamy na pół i jeszcze raz na pół
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa pomidorowa na mleku kokosowym
Komentarze