Orzechowe musli
autor: Madziulek_90,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2012-03-09
Składniki:
- płatki żytnie [0.75 szklanki] (lub owsiane)
- mleko [0.5 szklanki] ((sojowe lub krowie))
- masło orzechowe [2 łyżki] (z zawartością orzechów min.90%, niesłodzone)
- jabłka [0.5 szt.]
- rodzynki [3 łyżki]
- orzechy nerkowca [1 łyżka] ((lub inne lubiane))
Przygotowanie:
Alternatywa dla znudzonych standardowym musli:)
Do miseczki wrzucić masło orzechowe, rodzynki, orzechy i pokrojoną w drobną kostkę połówkę jabłka (lub inne dodatki według własnego uznania).
Zagotować płatki z mlekiem (wlać tylko tyle, by je przykryło). Gorące płatki przełożyć do miseczki, dobrze wymieszać (masło orzechowe powinno się rozpuścić).
Nie trzeba słodzić - rodzynki są wystarczająco słodkie.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim
Komentarze