Deser ananasowo-migdałowy z granatem
autor: maartuuss92,
kategoria: desery owocowe , dodano:
2012-03-22
Składniki:
- śmietana kremówka [100 ml]
- jogurt naturalny [180 g]
- ananas [4 plastry]
- sok ananasowy [2 łyżki]
- płatki migdałów [4 łyżki]
- cukier puder [1 łyżka]
- żelatyna [1 łyżeczka]
- granat [1 szt.]
- wiórki czekoladowe
- orzechy włoskie
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości (ok 1/6 szklanki) gorącej wody, ostudzić. Dodać sok ananasowy i wymieszać. 4 krążki ananasa pokroić w drobną kosteczkę.
Śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić na puszystą masę z cukrem pudrem, dodać jogurt i jeszcze ok minuty ubijać. Dodać rozpuszczoną żelatynę z sokiem a następnie ananasa i płatki migdałowe. Dobrze wymieszać i przełożyć do dwóch pucharków. Wstawić do lodówki na min 2 godziny.
Udekorować pestkami granatu, startą czekoladą i orzechami.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z gruszkami i mascarpone
Komentarze
Ale nie oceniam, bo nie dodawałam ananasa.