sałatka z tuńczykiem i ananasem
Składniki:
- papryka czerwona [1 szt.]
- majonez [4 łyżki]
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- natka pietruszki
- tuńczyk [1 op.] (w sosie własnym)
- ananas [1 op.] (puszka ananasa w cząstkach)
- groszek konserwowy [1 op.]
- kukurydza konserwowa [1 op.]
- papryka (przyprawa) (słodka)
Przygotowanie:
Paprykę pokroić w małą kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę, groszek, ananas i tuńczyk w kawałkach. Następnie wymieszać z majonezem i przyprawami. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kurczakiem i ananasem
Komentarze
Niewiele czasu trzeba na przygotowanie a wynik rewelacyjny. Polecam.
Ale poza tym to smaczna sałatka